behandling

Ultracol PDO

Boka din behandling med Ultracol PDO

Vad är UltraCol PDO-behandling?

UltraCol PDO-behandlingen är en unik och patenterad injektionsbehandling som ger kraftfull kollagenstimulering. Det är en säker procedur som kräver endast ett fåtal nålstick och minimal återhämtningstid. Behandlingen åstadkommer kollagenstimulering, huduppstramning, hudföryngring och förbättrad hudstruktur.

Den injicerade produkten, PDO, är en beprövad och välkänd substans som har använts inom medicinska och kirurgiska sammanhang i årtionden. Det finns vetenskapliga studier och långsiktig övervakning av PDO som material, både inom medicin och estetik. Baserat på dessa erfarenheter och studier kan man helt utesluta främmande kroppsreaktioner, allergiska reaktioner och ogynnsamma effekter. Materialet är helt biologiskt nedbrytbart.

Syfte med behandlingen?

UltraCol PDO-injektionen har som mål att stimulera hudens naturliga kollagenproduktion för att återställa spänst, elasticitet och fasthet i huden, vilket ger en uppstramande effekt. Det skiljer sig därmed från hyaluronsyrabehandlingar (“fillers”), som vanligtvis används för att skapa volym istället för att stimulera hudens bindväv.

Behandlingen är indicerad för att återställa spänst, elasticitet, fasthet, huduppstramning och hudföryngring.

Vanliga behandlingsområden för UltraCol PDO inkluderar kinder, nasolabiala veck, käklinje och marionettlinjer i den mellan- och nedre delen av ansiktet. Den är också mycket effektiv för behandling av känsliga områden som under ögonen, där den inte lockar till sig vätska som vissa andra metoder kan göra. Metoden kan även användas på halsen, handryggarna och för att uppnå huduppstramning och förbättrad hudstruktur på kroppen (dock behandlar den inte fettvolym).

Behandlingsindikation:
– återskapa spänst
– elasticitet
– fastare hud
– huduppstramning
– hudföryngring

Fördelarna med UltraCol PDO-injektion inkluderar en säker behandling, ett beprövat material, en patenterad och unik behandling samt möjligheten att stimulera kollagenproduktionen, utföra huduppstramning och hudföryngring på olika områden. Återhämtningstiden är minimal.

Antalet behandlingar som krävs kan variera, och det rekommenderas alltid en individuell konsultation för att planera behandlingen. Generellt sett rekommenderas en kur av tre behandlingar med cirka 2-3 månaders mellanrum.

Vem passar att göra UltraCol PDO-behandling?

Ultra V PDO-injektion passar både kvinnor och män, yngre och äldre. Yngre kan göra behandlingen för att förebygga samt bibehålla en ungdomlig hud och äldre för att få ett mer ungdomligt utseende. Metoden är även lämplig för en person som önskar minimalt antal stick eller är smärtkänslig då konvalescensen efter är mycket lindrig.

Att tänka på?

Precis som vid alla injektionsbehandlingar finns risk för blåmärken och svullnad. De närmsta dagarna efter genomförd behandling bör bastubad, intensiv träning och ansiktsmassage undvikas. I övrigt kan du återgå till vardagliga aktiviteter. Inför din behandling behöver du inte förbereda dig eller tänka på något särskilt. Behandlingen tar cirka 30 minuter. Produkten innehåller lokalbedövning. Om önskas finns också möjlighet till att komma en stund innan besöket för applicering av lokal bedövning i form av kräm. Detta går din behandlare igenom i samband med konsultation.

Resultat av UltraCol PDO-behandling

Full effekt får man tre månader efter utförd behandling och först då kan vi avgöra om du behöver fler än en behandling.

Kontakta oss via kontaktformulär

Kontaktinformation

Måndag – Fredag
10:00 – 19:00

Lördag
12:00 – 15:00

Kontakta clinica

Kontakt