behandling

CoolSculpting Göteborg

Säg nej till fettsugning – testa CoolSculpting i Göteborg.

CoolSculpting är en icke-kirurgisk metod för att minska fettceller.

Med hjälp av CoolSculpting kan du reducera fettdepåer som du har svårt att bli av med, trots motion och god kost. Behandlingen är smärtfri med ett permanent resultat. Ingreppet är effektivt, skonsamt och påverkar inte hudstrukturen eller muskelvävnaden. En teknologi som bygger på att angripa fettceller under huden med en kontrollerad kyla.

Vad är CoolSculpting?

Noggrant genomförda studier har bevisat att fettceller är känsligare för kyla än andra celler. Genom att kyla ner fettcellerna dör de en naturlig celldöd – en så kallad apoptos. Annan vävnad, som till exempel hud, nerver och muskler, påverkas däremot inte det minsta av kylningsprocessen. 

Behandlingsprocedur

Behandlingen utförs med hjälp av specialdesignade munstycken. Med ett vakuum sugs fettlagret in i munstycket och kyls ned av två kylplattor. CoolSculpting är således en icke-kirurgisk behandling vilket innebär att det inte görs något operativt ingrepp med kniv. Metoden är dessutom helt smärtfri. Effekterna kan däremot jämföras med dem som erhålls med hjälp av kirurgisk fettsugning. Resultatet är permanent, eftersom kroppen gör sig av med de döda fettcellerna. Läs mer om behandlingen här.

CoolSculpting är den nya, revolutionerande, icke-kirurgiska metoden för borttagning av fett, och är ett alternativ till kirurgisk fettsugning.
Efter den smärtfria engångsbehandlingen försvinner i genomsnitt ca 25% av fettcellerna. Resultatet är permanent och du kan leva och arbeta precis som vanligt efteråt.

CoolSculpting Clinica Skönhetsklinik Göteborg

Välkommen till Clinica Skönhetsklinik i Göteborg!

Kontakta oss via kontaktformulär

Kontaktinformation

Måndag – Fredag
10:00 – 19:00

Lördag
12:00 – 15:00

Kontakta clinica

Kontakt

Behandlingsområden

CoolSculpting kan användas för en rad olika områden på kroppen som är svåra att träna i form. Populära ställen som med fördel kan behandlas är till exempel putmagar (bland annat efter genomgången graviditet), love handles och BH-rullar. Behandlingen tar ungefär en timme per kroppsområde och utförs under noga kontrollerade former samt av utbildad personal som kontinuerligt kontrollerar hudens temperatur under sittningen. Dubbelhaka är ett annat fettansamlingsområde som coolsculpting enkelt och effektivt kan råda bot på.

Få bort gäddhäng och fettet från insidan av låren

Om du har problem med så kallat gäddhäng eller för mycket fettvävnad på insidan av låren är detta den bästa behandlingen för dig!
Coolsculpting tar effektivt och enkelt bort all oönskad fettvävnad och får dessa områden att bli fina och slanka igen.

Ingen konvalescens

Till skillnad från fettsugning kan du efter en behandling med CoolSculpting direkt återgå till dina sysslor. En konvalescens är alltså inte nödvändig. Efter 2 till 3 veckor syns de första framstegen men det kan dröja upp till några månader innan det slutgiltiga resultatet blir synligt. Biverkningar är sällsynta, men vissa patienter upplever en lätt rodnad, stickningar och ömhet på det behandlade området. Symptomen är tillfälliga och försvinner senast efter några veckor.

Säker behandling

CoolSculpting från Zeltiq är enda metoden för kyrolipolys som är godkänd enlig amerikanska FDA (Food and Drug Administration) och är redan ett populärt och välbeprövat alternativ till kirurgisk fettsugning. Faktumet att drygt 500 000 behandlingar har utförts världen över utan dokumenterade skador belägger metodens säkerhet. Det behövs endast en enda behandling för att uppnå en minskning med ca 25-40% av fettet.

Certifierad klinik

Överväger du fettsugning i Göteborg? Testa CoolSculpting i stället. En mycket smidigare metod som inte kräver bedövning. Vi på Clinica har den patenterade originalutrustningen från Zeltiq och kan därför garantera våra kunder högsta säkerhet och bästa resultat. Du är alltid välkommen att ringa oss vid frågor eller funderingar.

Före och efter behandling

Före CoolSculpting Mage Clinica Skönhetsklinik Göteborg Efter CoolSculpting Mage Clinica Skönhetsklinik Göteborg
Före CoolSculpting Höfter Clinica Skönhetsklinik Göteborg Efter CoolSculpting Höfter Clinica Skönhetsklinik Göteborg
Före CoolSculpting Arm Clinica Skönhetsklinik Göteborg Efter CoolSculpting Arm Clinica Skönhetsklinik Göteborg
Före CoolSculpting Lår Clinica Skönhetsklinik Göteborg Efter CoolSculpting Lår Clinica Skönhetsklinik Göteborg

Vanliga frågor

Hur lång en behandling med coolsculpting är varierar lite. Generellt sett tar det dock inte mindre än en halvtimme eller mer än en timme. Vissa patienter kan dock få fler än en behandling under ett och samma besök. Svaret är kort och gott att det beror på hur mycket fett du vill reducera.

Coolsculpting fungerar som så att det fryser ner fettcellerna. När cellerna kristalliseras av kylan, dör de helt enkelt och bryts ned av kroppen på naturligt vis. Därefter avlägsnar kroppen de döda cellerna. Det här gör att resultaten som coolsculpting ger är permanenta – fettcellerna kommer inte att hitta tillbaka.

Det tar ett litet tag att märka resultaten. Vissa märker ibland av sin coolsculpting så tidigt som efter två veckor, medan det tar lite längre tid för andra. Efter ungefär två månader brukar som regel de mest dramatiska effekterna att synas. Kroppen fortsätter att göra sig av med döda fettceller i upp till mellan fyra månader och ett halvår efter ingreppet.