behandling

Medicinsk Botox

Mer information kommer inom kort!

Kontakta oss via kontaktformulär

Kontaktinformation

Måndag – Fredag
10:00 – 19:00

Lördag
12:00 – 15:00

Kontakta clinica

Kontakt

Andra Behandlingsområden:

Kronisk muskelvärk

Människor med kronisk muskelvärk får gå med smärtor under en längre period som innefattar stela muskler och domningar. Mest utsatta områden brukar vara nacke och skuldror. Behandling med Botox kan minska aktiviteten i de drabbade musklerna och dämpa spänningarna i dessa områden.

Svettningar

Alla människor svettas. Det finns dock de som lider av överdriven svettning, hyperhidros, något som kan visa sig över hela kroppen eller ett lokalt område. 

Med hjälp av injektion med Botox kan man behandla lokala områden vid överdriven svettning. Man blockerar de nervimpulserna som skickas till svettkörtlarna och minskar eller till och med ser till att svettningarna upphör.

Resultatet av behandlingen märks redan efter ett par dagar och då några veckor passerat bör svettningarna upphört. Effekten är ej permanent och för bästa resultat bör man genomgå en behandling efter 5-9 månader. 

Bieffekterna är minimala och i vissa fall enbart en svag rodnad, något som går över.

Tandgnissling och Tandpressning

Många lider av tandgnissling och tandpressning. Det sker oftast när man sover, vilket gör att det är svårt att upptäcka. Kännetecken är slitage på tänderna samt spänningsrelaterad huvudvärk. Vissa kan också spänna käkpartier under stressrelaterade situationer eller perioder. Många blir rekommenderade en bettskena under nätterna, något som kan upplevas som ohygieniskt och opraktiskt. 

Botox blockerar nervsignaler till tuggmusklerna som är orsaken till att man biter ihop käkarna. En effektfull behandling som ger ett tydligt resultat inom 14 dagar. 

Bieffekterna kan innebära försvagning i tuggmuskulaturen, i vissa fall muntorrhet. I det stora hela är riskerna få. 

 

Vi utgår alltid från dina personliga önskemål och det resultat du vill uppnå.

Därefter påbörjar vi behandlingen baserat på önskat resultat och ditt valda behandlingsområde.
Med lång erfarenhet, utbildning, legitimerad personal och högkvalitativa produkter
är du garanterad en säker, trygg behandling och ett resultat som överträffar förväntningarna.

Hos oss är du garanterad en förstklassig behandling

Clinica är det självklara valet för dig som önskar en behandling med Medicinsk Botox i Göteborg. Samtliga injektionsbehandlingar utförs av legitimerad sjukvårdspersonal med lång erfarenhet och rätt kunskap för att tryggt och säkert utföra behandlingar med Botox.

Vi på Clinica är en av få utvalda kliniker som är certifierade för estetiska injektionsbehandlingar med Botox, Fillers och Profhilo®. Vi utför enbart behandlingar med läkemedel och produkter från seriösa, legitimerade och välkända leverantörer. Vilket är en garanti och trygghet för dig som kund att veta att vi aldrig kompromissar med kvaliteten. Både när det gäller utförande av behandlingar samt de produkter vi använder oss av.

Vanliga frågor

Medicinsk Botox är ett muskelavslappnande medel som innehåller substansen Botulinumtoxin typ A. Man injicerar denna i muskler för att delvis blockera nervimpulser som i sin tur minskar kraftiga sammandragningar. Denna behandling ska minska besvär hos klienten beroende på det utsatta området.

Vanligaste behandlingsområden är spänningshuvudvärk, migrän, kronisk muskelvärk, överdrivna svettningar, tandgnissling och tandpressning.

Effekten kommer delvis omedelbart men med maximal effekt max 14 dagar efter genomfört behandling. För bästa resultat rekommenderas att man bokar in ett återbesök då detta ej är permanent, förslagsvis efter ett par månader.

Biverkningarna är minimala och beror på vilket område man behandlat. Man kan uppleva en viss rodnad, men dessa är övergående.