behandling

Kemisk Peeling i Göteborg

En Kemisk Peeling gör stor skillnad för din hud.

En lite starkare kemisk peeling är lämplig för att märkbart förbättra rynkor, linjer och åldrad hud.
Även pigmentfläckar, hudförändringar, ojämnheter, inflammation, oljig hy och acne behandlas effektivt.
Dessa peelings har en märkbart föryngrande och utslätande effekt samtidigt som ärr/acneärr
drastiskt förminskas. Med rätt kunskaper och erfarenhet så gör vi en hudanalys som avgör
vilken sort och styrka som ger bäst effekt, samt vilka hudvårdsprodukter som är lämpliga.
Vi strävar alltid efter en personlig, nära dialog där vi skräddarsyr din behandling baserat
på dina personliga förutsättningar och hudtyp. Du får all information och
svar på eventuella frågor som uppstår innan din behandling.

Hur går en Kemisk Peeling-behandling till?

Det finns olika behandlingsformer när det kommer till Kemisk Peeling. Om man är ute en mildare behandling med fokus på allmän uppfräschning, djuprening, minska porer och fina liner samt få mer glans och lyster så använder man sig av en AHA-behandling. Vill man ha en starkare Kemisk Peeling för mer åldrad, rynkig hud med en föryngrande och utslätande effekt som minskar ärr och acneärr så använder man sig av en TCA-behandling.

https://en.wikipedia.org/wiki/Chemical_peel

På Clinica använder vi oss enbart av medicintekniska produkter (CE-godkända) när vi utför Kemisk Peeling från en trygg leverantör som Dermaceautic och ett självklart förstahandsval.

Kontakta oss via kontaktformulär

Kontaktinformation

Måndag – Fredag
10:00 – 19:00

Lördag
12:00 – 15:00

Kontakta clinica

Kontakt

COSMO PEEL

Cosmo Peel är en medelstark TCA-syrapeel som rekommenderas när en påtaglig föryngring av huden önskas. Behandlingen är lämplig för åldrad eller solskadad hy, smårynkor slätas ut, hudens textur förfinas, pigmentfläckar och ojämnheter justeras och hudens kollagenbildning stimuleras.

Ansikte, och dekolletage samt händer kan med fördel behandlas för ett effektivt föryngrande resultat. Flagning efter ca dag två-fyra och vanligen pågående i ca en vecka beroende på hudtyp. För ett optimalt resultat rekommenderas en serie om 2-4 behandlingar.

MILK PEEL

En behandling som ger lyster, mjukar upp linjer, jämnar ut hudtonen och jobbar på orenheter. Behandlingen reducerar effektivt fina linjer och torrhetsrynkor. Samt rengör och fräschar effektivt upp oljig, oren, trött och livlös hud – en riktig askungepeel. I behandlingen ingår: rengöring med pre-peel, peeling med mjölksyrapeel och en avslutande Post-peel. Milk Peel rekommenderas som en kur på 4 ggr med 2 veckors intervall.

Vi rekommenderar att man använder Dermaceutics hudvårdsprodukter för hemmabruk både före, under och efter din behandling.

Vanliga frågor

Vanliga behandlingsområden är ansikte, haka, hals samt reducering av rynkor och linjer i dekolletage samt händer. Dermaceutic’s TCA-syrapeel samt medicinska hudvårdsprodukter är välkända för dess effekt och du kan absolut behandla fler områden än bara ett med ett fantastiskt slutresultat.

Efter en kemisk peeling är det vanligt att en viss rodnad uppstår. De flesta döljer detta med puder och återgår till sina vardagliga sysslor direkt efteråt. Flagning av huden är vanligt efter en behandling med en starkare peeling. Detta uppstår efter ca 2-4 dagar och pågår i upp till 1 vecka beroende på hudtyp. Dermaceutics återfuktande produkter lindrar flagandet, vi visar dig vilka produkter som passar dig och din hudtyp perfekt.