behandling

Botox Göteborg

Botox-behandlingar i Göteborg är vår specialitet sedan 2007

Förädla och förvalta din naturliga skönhet med hjälp av
Botulinumtoxin hos oss på Clinica!


Clinica är en utav Sveriges främsta specialister inom Botox.

Detta är något som vi på Clinica haft som vår specialitet sedan 2007.
Vårt mål är att du alltid skall känna dig nöjd när du ser dig i spegeln och för våra kunder är en
botox-behandling mer än bara något som bidrar till ett ökat självförtroende och välmående.

Det är den absolut vanligaste estetiska behandlingen som utförs på kliniker världen över
och med sina många fördelar såväl medicinskt som estetiskt är Fillers något som de
flesta känner till.

Vanliga behandlingsområden med Botox:

  • Rynkor mellan ögonbrynen (Glabella) “Bekymmerrynka”
  • Rynka i pannan
  • Sura mungipor
  • Rynkor hals (Neferititilyft)
  • Rynkor runt ögonen
  • Spänningshuvudvärk
  • Tandpressningar 

Vi utgår alltid från dina personliga önskemål och det resultat du vill uppnå.
Därefter påbörjar vi behandlingen baserat på önskat resultat och ditt valda behandlingsområde.
Med lång erfarenhet, utbildning, legitimerad personal och högkvalitativa produkter
är du garanterad en säker, trygg behandling och ett resultat som överträffar förväntningarna.

Om du mot förmodan är missnöjd över slutresultatet eller har frågor så kan du, 2 veckor efter avslutad behandling, få tid för korrigering.

Vi på Clinica är erfarna och utbildade inom injektionsbehandlingar och certifierade av Estetiska Injektionsrådet  för injektionsbehandlingar med Fillers och botulinumtoxin typ A Vistabel och Azzalure.

Kontakta oss via kontaktformulär

Kontaktinformation

Måndag – Fredag
10:00 – 19:00

Lördag
12:00 – 15:00

Kontakta clinica

Kontakt

Förvalta din naturliga skönhet.

Varje gång du skrattar, kisar med ögonen eller grimaserar spänns ansiktsmuskulaturen och minikrynkor framträder. Allt efter som man blir åldras blir dessa dynamiska rynkor mer påtagliga och bidrar till ett tröttare, äldre, nedstämt utseende som inte alls speglar hur man egentligen känner sig. Det är de dynamiska rynkorna som man enkelt och behandlar med hjälp av Botox.

Boka din kostnadsfria konsultation hos Clinica i Göteborg.

Hur fungerar Botox?

Botulinumtoxin A – mest känd som Botox men även Vistabel, Dysport och Azzalure. Kärt barn har många namn som brukar man ju säga. De tre sistnämnda är specifikt framtagna och används för estetiska behandlingar. Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som blockerar nervsignalerna till det behandlade områdets ansiktsmuskulatur som förhindrar muskeln från att dras ihop vilket är det som får dom dynamiska rynkorna att uppstå.

Snabbt, smärtfritt och effektivt för att reducera och förebygga rynkor om man börjar med botox-behandlingar redan när de första tecknen på åldrande börjar. Behandlingen hjälper däremot inte mot djupare linjer som t.ex nasionabla veck vars uppkomst har andra orsaker än muskelsammandragningar.

Varje gång vi ler, skrattar eller rynkar pannan spänns de underliggande ansiktsmusklerna, vilket framkallar rynkor i ansiktet. Vår behandling förslappar musklerna så att de inte längre dras samman. Clinica är en certifierad klinik med mångårig erfarenhet och specialistkompetens inom injektionsbehandlingar.

Locka fram ditt sanna och fräscha jag med hjälp av Clinicas utbud av behandlingar som trollar bort flera år av ditt utseende på bara några minuter. Det är en snabb och smärtfri behandling som endast tar 10 till 20 minuter att utföra.

Behandlingarna som Clinica erbjuder kan användas mot att avhjälpa hand- och armsvett samt plågande spänningshuvudvärk.

Behandlingarna som erbjuds är inte bara till för kvinnor. Kliniken är etablerad då Clinica funnits sedan 2007 i centrala Göteborg. Därför har Clinica etablerat sig som ett välkänt varumärke inom sitt område av expertis där både män och kvinnor är återkommande kunder.

Snabb och smärtfri behandling

En behandling med Botox går både snabbt och smärtfritt. Normalt tar en behandling endast 10 till 20 minuter och du kan därefter direkt återgå till dina vardagliga aktiviteter utan synliga märken. Resultatet syns normalt efter 3 till 14 dagar. Vi rekommenderar att behandlingen upprepas två till tre gånger per år för i förebyggande syfte och för bäst effekt.

Biverkningar är mycket ovanliga, men det kan uppstå lätta svullnader eller små blåmärken vid injektionsstället.

Hos oss är du garanterad en förstklassig behandling

Clinica är det självklara valet för dig som önskar en behandling med Botox i Göteborg. Samtliga injektionsbehandlingar utförs av legitimerad sjukvårdspersonal med lång erfarenhet och rätt kunskap för att tryggt och säkert utföra behandlingar med Botox.

Vi på Clinica är en av få utvalda kliniker som är certifierade för estetiska injektionsbehandlingar med Botox och Fillers. Vi utför enbart behandlingar med läkemedel och produkter från seriösa, legitimerade och välkända leverantörer. Vilket är en garanti och trygghet för dig som kund att veta att vi aldrig kompromissar med kvaliteten. Både när det gäller utförande av behandlingar samt de produkter vi använder oss av.

Före och efter behandling

Bilden föreställer bild före behandling av botox Bilden föreställer bild efter behandling av botox
Bilden föreställer bild före behandling av botox Bilden föreställer bild efter behandling av botox

Vanliga frågor

Du bör undvika blodförtunnande medel Du ska inta ha infektioner.

Du skall inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att Botox sprider sig till närliggande muskler, som då blir påverkade av behandlingen. Undvik fysisk träning, bastubad inom 24 timmar.’ Ligg inte ner inom 4 timmar efter behandling.

Effekten sitter i regel mellan 3 till 5 månader. Den varar längre och längre för varje behandling man genomgår. 2-3 behandlingar/år behövs för att upprätthålla effekten.

Du kan se lite resultat 1.3 dagar efter en behandling, maximal resultat syns efter 14 dagar.

I vissa fall förekommer en lätt rodnad och ömhet på platsen för injektionsställen. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling av pannan och är av snabbt övergående karaktär. I ytterst sällsynta fall efter behandling av pannan och/eller bekymmersrynkan kan ögonlocket/ögonlocken hänga ner, ett tillstånd som kallas Ptos. Tillståndet normaliseras spontant inom loppet av några veckor. Allergiska reaktioner är väldigt ovanliga.

Gravida och ammande får inte behandlas, Likaså patienter med ALS, Myastenia Gravis.

Om du påbörjar din behandling med Botox i yngre ålder, innan du hunnit aktivera din ansiktsmuskulatur under en längre tid så kan botox med sin muskelavslappnande effekt på så vis förebygga rynkor